långsam januarisöndag.

Sömnig söndag.. och en väldigt skön sådan! Till min glädje vaknade jag mycket friskare denna morgon än gårdagen, och tänkte att detta måste firas med årets första loppisbesök. Med mig hem fick jag en vårigt mossgrön sammetskjol och två kostymbyxor som säkerligen varit nån tants gamla finbyxor, perfekt.

Resten av dagen har jag mest ägnat åt att städa bort julen här hemma. Soliga dagar faller januariljuset så vackert in genom mitt skrivbordsfönster och gör den här platsen ännu trevligare att sitta vid. Klippt ner tulpanerna från förra inlägget, vattnat amaryllisen som nog sjunger på sista versen nu. Lite till. Och så en bortglömd roman plus kaffe i sängen och senare tänkte jag lägga på en av julklapps-ansiktsmaskerna ovan... kanske räven? Ganska typisk lugn söndagsaktivitet. Ändå så pepp på en ny frisk vecka & måndag.

Och tack för fint välkomnande på Ratatas startsida, så glad en blir!

- W 

Publicerad 07.01.2018 kl. 17:54

ett första hej.

Glad lördag & hej!

Jag är ny på den här platsen men inte bloggandet i sig själv. Ifall någon ny person skulle klicka in sig här tänkte jag ändå skriva några korta ord om mig.

Är en (snart) tjugotreåring bosatt i Åbo men lever för tillfället ute i världen, närmare bestämt Nederländerna där jag spenderat förra hösten på utbyte och även nu kommande vår. 

Som min profiltext avslöjar tycker jag om kaffestunder med vänner och för mig själv, att komponera blombuketter efter säsong och ta hand om min lilla växtfamilj där hemma. Att sätta ihop roliga klädkombinationer, hänga omkring på pinterest och sitta och fundera intill havet. Tänkte att det här skulle få vara en plats för allt detta, fotografi och samlade ögonblick. Ett livskonfetti helt enkelt.

Bilderna ovan är från januaris första vecka som för min del mest innehållit vilande på grund av en mycket seg flunssa som inte vill lämna kroppen. Blä. Men! Har hunnit köpa årets första tulpaner och fredagen till ära trotsades tröttheten för lite uppiggande kaffe på åbo konstmuseums café och regnigt åbohäng. Köpte en bok enbart för att den hade fint omslag (apelsinträd) och spånade lite på besöksdatum inför våren med vän. Och nu tänkte jag spendera resten av denna lördag nedbäddad i sängen.

Tror jag kommer fästa mig vid denna plats.

Hjärta,

Wictoria

Publicerad 06.01.2018 kl. 12:24

 

Wictoria, tjugotvå

 Åbo / Tilburg, Nederländerna

 

Tycker om kaffestunder, blombuketter, roliga klädkombinationer, pinterest och havet.

Att dokumentera i bild och ord allt det vackra.

wictorialunden@gmail.com